第五届尼山世界文明论坛
·尼山世界文明论坛
·儒家文明协同创新中心
当前位置: 首页 >> 学术队伍 >> 正文

王震副教授/Associate Professor Wang Zhen
作者:儒学高等研究院  来源:儒学高等研究院   时间:2018-09-10 09:01:13  浏览次数:

王震 副教授

王震,男,汉族,1980年9月生,山东平阴人,2002年加入中国共产党,2003年入伍,2014年转业至山东大学执教。山东大学中国古典文献学专业毕业,文学博士。现为山东大学儒学高等研究院副教授。

主要研究方向为中国传统兵学,曾在《理论学刊》《民俗研究》《图书馆工作与研究》等CSSCI源刊发表学术论文多篇,出版专著《司马法集释》(中华书局“新编诸子集成续编”)等,主持山东省社会科学规划项目日本藏子部珍本考察复制影印、山东大学人文社会科学青年团队项目兵学视域下的经传体式研究,讲授文献讲疏、《孙子兵法》导读、经学概论等课程,曾获山东大学青年教师课堂教学比赛一等奖,山东大学第八届青年教学能手。

Associate Professor Wang Zhen

Wang Zhen, born in September 1980, is a male ethnic Han from Pingyin, Shandong Province. He joined the CPC in 2002 and the PLA in 2003, and has become a teacher in Shandong University since demobilized in 2014. He graduated from Shandong University with a major in Chinese classical bibliography, and received a doctorate of literature. He is currently an associate professor in Advanced Institute of Confucian Studies, Shandong University.

Wangs main research area is Chinese traditional military science. He used to publish papers on CSSCI source journals such as Theory Journal, Folklore Studies, Library Work and Study, and monographs, such as A Variorum of Sima’s Art of War, included in A Sequel to New Integration of the Philosophers’ Works published by Zhonghua Book Company. He presides over a Shandong provincial planning project of social science, Investigation, Reproduction and Photoprinting of Zi Category of Chinese Rare Books Collected in Japan, and a Shandong University youth team project of humanities and social sciences, Style Research on Confucian Study from Military Perspective. He teaches courses as explanation of literature, introduction to The Art of War, introduction to Confucian classics, etc. He won the first prize in the Teaching Competition for Young Teachers, rated as one of the 8th Young Teaching Experts in Shandong University.

上一条:孟巍隆副教授/Associate Professor Benjamin Hammer
下一条:黄玉顺教授/Professor Huang Yushun