第五届尼山世界文明论坛
·儒家文明协同创新中心
当前位置: 首页 >> 学术队伍 >> 正文

周纪文教授/Professor Chou Jiwen
作者:儒学高等研究院  来源:儒学高等研究院   时间:2018-09-10 10:04:20  浏览次数:

周纪文 教授

周纪文,女,1969年3月生。山东菏泽人。1998年毕业于山东大学文学院文艺学专业,获文学博士学位,师从周来祥先生。现为山东大学儒学高等研究院教授,硕士生导师。中华美学学会会员。主要研究方向为文艺美学和审美文化学。主要著作有《中华审美文化通史》(明清卷)(先秦卷)、《和谐论美学思想研究》等,在《文史哲》《思想战线》等杂志发表论文30余篇。曾担任教育部人文社科重点研究基地重大项目、山东省社科研究项目负责人。曾获得教育部高等学校科学研究优秀成果(人文社会科学)二等奖,山东省社会科学优秀成果二等奖等。

Professor Chou Jiwen

Professor Chou jiwen was born in heze County, Shandong Province, in March 1969. Female. In 1998, she graduated from the major of  literature and art in School of Literature, Shandong University (SDU),   and got her Doctor’s degree. She tutored by Professor Chou laixiang.  She is now a professor and master’s tutor at Advanced Institute for Confucian Studies SDU, a member of Chinese Society of Aesthetics. Professor Chou jiwen’s research interests lies in Aesthetic culture and Aesthetics of literature and art. The representative works include “The general history Chinese aesthetic culture(Ming and Qing roll),(Pre Qin roll)”,”Study on the aesthetic thought of harmony theory”,etc. She has also published over thirty academic articles. She was in charge of a major project by key research base of the Ministry of Education, a project by Social Science Fund of Shandong Province,etc. She has won the second  prize of Excellent Research Achievement on the Social Science of higher education in the Ministry of Education,etc.

上一条:戚良德教授/Professor Qi Liangde
下一条:綦维副教授/Associate Professor Qi Wei